25 Aralık 2010 Cumartesi

Yeni Bebeğim





Biraz sürüncemede kalmıştı bu bebek. Araya forumun birlikte ör etkinliği de girince bir kenara atılmış, yalnız kahraman gibi duruyordu. Zürafa bitti, üstüne şeker Kitty anahtarlık yaptık. E daha mı beklesin garibim. Kalan kollarını ve elbisesini ördüm. Saçlarını işledim. Saç işlemek uzuuuuuuuuunnca vaktini çalıyor tabi insanın. Ancak azimliyim... Bitirdim. Fotoğrafta kahverengi görünüyor ancak elbise ve ayakkabılar bordo. Allığımızı da sürdük. Biraz süslü kendisi... Sizin huzurlarınıza çıkarken ev halini görün istemedi. Çeki düzen verdik kendisine. Son zamanların moda topuzu olan "modern topuzumuzu" da unutmayalım. Firkete ile tutturduk arkadan ve üst kısımları serbest bıraktık...
Mutlu hafta sonları!!!

23 Aralık 2010 Perşembe

Yeni Anahtarlığım



Forumdan bir arkadaşımın şablonla ilgili yaşadığı sıkıntı ile bu işe bir el atayım da yardımcı olayım dedim. Şeker mi şeker bir Kitty. Tarifi uyguladım ve bu bızdık çıktı ortaya! Bayıldım. Hemen anahtarlığıma taktım bile. Artık ben nereye, bu bızdık da oraya...

22 Aralık 2010 Çarşamba

Bittim, Bitirdim

Pek sevimli zürafamızı örmeyi sonunda tamamladım. Henüz bitirmemiş olan ve yeni başlayan arkadaşlarıma havamı atabilir; "Ne kadar ağırsınız!" diyebilirim... Nasıl olsa ben bitirdim.
Şaka bir yana, şunu belirtmeliyim ki; o kadar zor bitirdim, o kadar olsun!
Nedenine gelince, Anchor Olympos ipi, 2.5 numara tığ ile örerseniz eğer, o örgü işkenceye döner. Hem sert oldu hem de ağır. Ama bittiğine sevindim. Harika bir iş çıktı ortaya. Tam 47 cm boyunda, sevimli mi sevimli bir zürafacık.
Göz ve dudak detayında keçe kullandım. Onu dikmesi de ayrı dert oldu tabii. Örgü kalın ve sıkı, keçelerim de gayet kalın... İğne girer mi? Parmaklarım nasır tuttu. Sırtına da kahverengi ipimle bir iki leke yaptım. Zürafaya benzesin değil mi? İp demişken... Örgüde kullandığım ipin oldukça kalın olduğunu söylemiştim. Bir de bunun kahverengisini bulamadım mı ben!!! Mecbur elimdeki bir başka kahverengi ipi iki kat yapıp kullandım. Bu hengamede yanaklarını da boyamayı unutmuşum zaten. Neyse... Buna da şükür etmek gerek.
Şöyle durup geriye bakınca, amma yormuş bu zürafa beni.
Dediklerinle yılmadık arkadaşım, biz bunu örmek istiyoruz derseniz eğer işte linki: Kocaman bir TIIIIIKKK!!!

Mutlu kalın efendim! Oyuncağınız bol olsun...

17 Aralık 2010 Cuma

Ada Hanımın Yeni Cicisi


Malum, bu sene soğuklar geç geldi. Hava da birden bozulunca farkettim ki Ada hanımın şapkası yok. Tabi ilk çocuk olunca eksikler çıkıveriyor ortaya teker teker. Hazırlıksız yakalanıveriyorsunuz. Eksiği görünce araştırmaya koyuldum. İnternette birkaç model buldum. En çok beğendiğimin de resmini alıp bilgisayara kaydettim. Baka baka örneğimizi de çıkarttık. Çok mutluyum :) Az evel bitirdim şapkayı. Hemen fotoğrafı ekleyim istedim. Gece olduğu ve telefonla çekildiği için fazla net değil... Ama sabaha kadar sabredemem :)

16 Aralık 2010 Perşembe

Mutlu Olalım Derneği'nden Bir Çağrı Var

Mutlu Olalım Derneği için daha önce 23 Nisan'da bir etkinlik düzenlemiştik. Şimdi ise; 2 farklı etkinlikle çocuklarımıza destek olup, yüzlerini güldürmeye çağırıyoruz sizi...

Aynen kopyalayarak bloglarınızda duyurarakta destek olabilirsiniz.


Etkinlik 1: Yılbaşı


Amacımız ; Bu yılbaşında dağıtacağımız hediye paketlerine sizinde destek olarak, çocuklarımızın yüzünü güldürme ihtimalinizdir.


Hediye Paketi İçeriği : Resim defteri, pastel boya ve oyuncaktan oluşmaktadır.


Paketten birini veya bir kaçını temin ederek, içine sevginizde katarak gönderirseniz, hepimiz mutlu oluruz.


Paketlerin yılbaşından önce aşağıda ki adrese gönderilmesini rica ediyoruz.

Ayrıca; İzmir de bulunan arkadaşlarımızdan, yapılacak olan eğlence organizasyonunda faydanılmak üzere palyanço, müzisyen, sihirbaz,çocuk oyunu gibi desteklerde bekliyoruz.


Etkinlik 2: Üşümesinler
Amacımız; tedavi esnasında hastanede yatan çocuklarımızın üşümemesi için sizin yapacağınız örgülerle ısınmalarını sağlamak.


Hediye Paketi İçeriği: Atkı, bere veya eldivenden oluşmaktadır.


Paketten birini veya bir kaçını temin ederek, içine sevginizde katarak gönderirseniz, hepimiz mutlu oluruz. Paketlerin gönderimi kış boyunca yapılabilir, zaman sınırlaması yoktur.
Not: Paketin içine ekstradan aşağıda yazılanlarıda eklerseniz derneğin ihtiyaç listesine destek olmuş olursunuz.


Balon


Çeşitli Oyuncaklar


Resim defterleri


Boyama kitapları


Çocuk kitapları


Çocuk dergileri


Çocuk maskeleri


Kırtasiye malzemeleri










Bu ihtimalleri gerçekleştirmek isterseniz ;


Mutlu Olalım Derneği Adresi :


M. Kemal C. Burak Apt. No : 44 D.4 Bornova-İZMİR






Bu ihtimali “sizin, bizim yerimize gerçekleştireceğinize inanıyorum” diyorsanız ;


Hesap Numaramız:


Garanti Bankası Ege Üniversitesi Şubesi / Şube Kodu: 524 / TL Hesap No: 6299796


Bu ihtimali gerçekleştirmek ve görmek istiyorum derseniz, ayrıca her türlü öneri ve sorularınız için bize ulaşabilirsiniz :


E-posta adresimiz : mutluolalim@gmail.com


Web Sitemiz : http://www.mutluolalim.com/

11 Aralık 2010 Cumartesi

Birlikte Zürafa Örüyoruz!


Türkiye'nin ilk ve tek amigurumi forumu olarak, amigurumi severlerle oluşturduğumuz ailemiz gün geçtikçe büyüyor. Amigurumi ile ilgili teknik bilgilerin, ücretsiz şablonların yer aldığı, hoş sohbetlerimizle de harika bir sinerji oluşturduğumuz forumda yok YOK!
Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz Birlikte Örelim etkinliği ile harikalar yaratıyoruz. Renk renk, farklı boyutlarda oyuncaklar forumumuzu süslüyor.
Bu sinerjiyi görmek ve hep birlikte bir şeyler üretmek isteyen arkadaşları da aramıza bekliyoruz.
Bir an önce bizlere katılın zira ikinci etkinliğimiz de başladı. Ne mi örüyoruz? Kocamaaaaaaaann, sevimli mi sevimli bir zürafa. Sevgili Hayal Arkadaşlarım'ın özel olarak tasarladığı bu zürafacık sizlerin de evini şenlendirmek için sabırsızlanıyor. İlk etkinlikte ördüğümüz inekler ve paylaşımın tadı damağımızda kaldı. Ortaya çıkan harika işler ve üyelerin birbiri ile kaynaşması da cabası...
O zaman bu işe gönül veren, heves eden tüm arkadaşlar, oyuncağınıza bir tık kadar uzaksınız. Haydi aramıza katılın!

Amigurumi Forum

3 Aralık 2010 Cuma

Bahçıvan Ayıcık

Minik ayıcığımız yeni bitti!

Pantolon beli ve yaka kısmında ters sık iğne tekniğini kullandım. Paça kısmında ise yeni ipin üst kısma geleceği bir teknik ile çalıştım.

Göz detayında düğme kullandım.











Ayak Yapılışı 2

Yeni bir ayak modelini daha paylaşmak istedim. Bu defaki ayağımızı tekli tırabzan ile örüyoruz. Hem daha az sırada bitiyor hem de bacak ile ayakkabının örgüsü farklı olduğu için hoş görünüyor. Umarım beğenir ve oyuncaklarınızda kullanırsınız.

Kullandığım kısaltmalar: HDC(tekli tırabzan), SC(sık iğne), INC(arttırma), DEC(azaltma), BL (back loop), FL(front loop)

16 zincir çekin

1S; 15HDC, INC, 13HDC, INC [32]
2S; INC, 13HDC, INC, HDC, INC, 13HDC, INC, HDC [36]
3S; INC, HDC, INC, 13HDC, INC*5DEFA, 14HDC, INC [44]
4S; 44 HDC BL
5-6S; 44HDC
7S; 14HDC, DEC*10 DEFA, 10HDC [34]

8.sırayı örerken FL çalışıyoruz.

8S; 14HDC, DEC*5 DEFA, 10HDC [29]
9.sırada farklı renk ipe geçiyoruz ki çorabımızı örelim. Ayrıca bu sırayı bir önceki sıranın BL üzerinde çalışıyoruz. Tam 29 adet HDC yapıyoruz.

10S; 13SC, DEC*5 defa, 6SC [24]
11-15S; 24 SC

İşte bu kadar!!! Biraz büyük bir ayak oldu. İşte resmi



1 Aralık 2010 Çarşamba

Amigurumi Başlangıç Teknikleri Videolu Anlatım

Amigurumiye başlamak için 3 yol kullanılmaktadır.

Bunlar;
  1. İkili Halka (Double Ring),
  2. Sihirli Halka (Magic Adjustable Ring) ve
  3. Zincir (Chain) yöntemidir.
İkili Halka yapmak için ipi elinize alın ve orta parmağınızın arkasından gelecek şekilde, saat yönünün tersinde parmağınıza iki defa dolayın. Yüzük parmağınızla ipi destekleyin ve bir sık iğne yaparak ipi sabitleyin. Ardından 6 sık iğne daha yapın. İpi parmağınızdan çıkartın ve alt kısımda, sık iğnelerin içine giden ipi tutarak çekin. İyice sıkılaştırdıktan sonra bu kez ucu boşta kalan ipi tutun ve çekin. İpi tamamen sıkılaştırdığınızdan emin olduktan sonra örgünüze ilmekleri örerek devam edebilirsiniz.




Sihirli Halka yapmak için ise ipi elinize alın ve orta parmağınızın üzerinden saat yönünde bir defa dolayın. Orta noktada bir çarpı işareti oluşacaktır. İşte tam da bu noktaya, iplerin kesiştiği yere baş parmağınızla destek yapın ve ipi parmağınızdan çıkartın. Bir sık iğne yaparak sabitleyin. Ardından 6 sık iğne daha yapın ve ipin boşta kalan ucundan tutarak çekin. İyice sıkılaştırın ve ilmekleri örmeye devam edin.










Zincir yöntemini kullanmak isterseniz, ipi elinize alın ve bir zincir çekerek önce ipi sabitleyin. Ardından 2 zincir çekin. Son çektiğiniz 2 zincirden ilkinin içine 6 adet sık iğne yapın. Zincir yöntemini; ayakkabının tabanı gibi düz başlangıçlarda daha fazla zincir çekerek uygulayabilir; üzerinde çeşitli kürk, iplik, parça, boncuk vb. varyasyonlar bulunan iplerle de 2 zincir çekerek bu yuvarlak başlangıcı kullanabilirsiniz.