6 Temmuz 2012 Cuma

Keser Biçerim Bundan Gayriiiiiiiii

Malum sıcaklar gelince ele iplik ve tığ almak zorlaşıyor.
Ben de fırsat bu fırsat diye düşünerek eşimin yakın bir zamanda (!) aldığı (3 yıl oldu) dikiş makinesini denemeye karar verdim.
Balkonumuz için yaptırdığımız tahta sofayı renklendirmek ve konforlu hale getirmek için sünger ve pop art kumaş aldım.
Dikiş bilmeyen, makineden anlamayan ben, bir de fitilli kılıf dikmeye kalkmayım mı!!! Hem de fermuarlı. Cahil cesareti işte. :) Ama annemiz pek hamarat. Hamurumuzda var el işleri. :)

Sonuç;
Gün boyu makine başından kalkamadım.
5-6 tane iğne kırdım.
Ada cadısına tuvalet eğitimi vermeye de aynı gün başlayınca kumaşımın üstüne çişini yaptı kızım. Oysa ki az evel tuvalete götürmüştüm ve yapmamıştı. :) Bende saçlar diken diken!
O dalgınlıkla bir de kumaşı yanlış yerden kestim.

Her şeye rağmen sonuç beni mutlu etti. Resimlerini de burada paylaşıyorum. Kılıflarımı dikerken aşağıdaki linkten fazlasıyla faydalandım. Kendisine teşekür ediyorum.
http://sewmamasew.com/blog2/2008/07/summer-sewing-perfectly-portable-cushion/

İşte benim kılıflarıııımmm! Bakalım sizler de beğenecek misiniz!

İlk kılıfı Ada'nın eski beşiğinin yatağı için dikmiştim bir iki gün önce. Müsvedde sayılır. Yine de bana rağmen iyi bile sayılabilir. :) Ada'ya yeni oda takımı aldıktan sonra eski beşiğini onun için bir kanepe yapmaya karar verdik. Şimdilik yastıkları eksik. Ada çok seviyor yeni kanepesini.



İşte bu da pek özene bezene seçtiğim pop art kumaşımla diktiğim kılıfım. Balkonumuzdaki tahta sofaya çok yakıştı doğrusu. Geriye sofayı verniklemek kaldı.






Acemi işi bu kadar oluyor. Sevgiler benden herkese!

8 yorum:

yasemince45 dedi ki...

:)) tütütütüü maşallahhh elinden her iş gelen hamarat arkadaşım ellerine sağlık!
tuvalet eğitimindede başarılar dilerim zira sılayla bizim işimiz zor survivor bile diyor çişe geldimi tık yok. sevgiler canımbenim :*

asosh dedi ki...

aman da amannn yerim ben senin kılflarını....bize de çğret şekerim benim de salıncak kılfsız kaldı bu sene....harika olmuş bayıldım...

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Yaseminim teşekkür ederim. :) Bizimkinin de tek günlük maceraydı tuvalet eğitimi. Baktım hazır değil. Vazgeçtik mecbur. :) Sıla da enteresanmış hani! Survivor de, çişe gelince yok.. Cıkıs cıkıs cıkıs!!! :)

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Aslıcım biraz uğraştırdı açıkça ama tekniği kaptım. Hatta kılıf konusunda acemiliği üzerimden attım bile diyebilirim. :)
Senin salıncağa gelince... Ver şekerim ölçülerini. Olmadı gidelim kumaş falan seçelim. Ben senin için dikerim bi tane! :)

Nuran Özalp dedi ki...

valla ben bayıldım, bendemi el atsam makineye, bi heves aldım attım kenara. kafamda öyle güzel fikirler vardı oysa. ama sen bu işi de kotarmışsın kuzum. ellerine sağlık, keyifli oturmalar...

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Teşekkür ederim Nurancım. Bu beğeniler cesaretimi arttırıyor doğrusu. :) Yenilerine de el atarım ben şimdi.
Sen de muhakkak dene. Deniz eline ayağına dolanmaya başlamadan bir iki şey dik. Zevkliymiş gerçekten.
Benim tek sıkıntım elimde kalın kumaş için iğne bulunmamasıydı. Kırıp durdum sürekli. :)

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Acemi işi mi!Çok güzel olmuş Özgecim. Herhalde tek talihsizlik tuvalet eğitimini aynı güne alman olmuş o)Harika harika. Hiç acemi işi gibi durmuyor. Ellerine sağlık.

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Teşekkür ederim Dilek ablacım. Çok sevindim beğenmene. :)
Dikiş bilen akrabalarımdan da iyi not aldım. :D
Kim tutar beni artık! :)