4 Ağustos 2011 Perşembe

Boğmaca - Bronşiolit

Uzuuuuuuuuuunnca bir süredir Ada cadısının hastalığıyla deyim yerinde ise güreşiyoruz. Tam onu alt ettiğimizi düşündüğümüz anda farklı yerden yakalıyor bizi.

Göcekte başladı kabus günler. Günde bir, bilemediniz iki defa hafiften öksürmeye başladı. Dönüş yolunda arttı öksürük. Kendi doktorumuz yerine, nedenini hala çözebilmiş değilim, farklı doktora gittik. O esnada ben de tırnağımı çektirdiğim için eşim gösterdi Ada'yı. Doktor açıklama yapma gereği duymamış. Bir iki ilaç verip geçiştirmiş. 

Artan öksürük ve bir türlü dışa atamadığı balgamı ile mücadele ettik durduk. Neredeyse boğulacak gibi öksüren çocuk, nöbet geçince bir şey yokmuş gibi devam ediyor güne.

Sonunda, tam da doğum günüm için yemekteyken, iyice artan sıkıntısına hal çare bulamadığımız için telaş içinde üniversite hastanesinin aciline gittik. Doktor boğmaca dedi. Dondum. Bir sürü yan etkisi, sebep verdiği hastalık, hatta ve hatta ölüm riski olan bir illet ile karşı karşıya idik. 2 doz buhar tedavisi ile eve döndük. Ertesi sabah acil doktoru tekrar görmek istedi Ada'yı. Boğmaca olmadığını söyledi. Bronşiolitmiş. Bronşları iltihaplanmış. Sebebi de mikrobu taşıyan biriymiş. 

Bu defa da her yemeğin ardından balgamlı istifra etmeye başladı. Çocuğun midesinde yemek durmadı. Epey de zayıfladı.

Kendi doktorumuza da gidip bronşiolit tanısını teyit ettirdik. O da ek ilaç verdi. Ada hala balgamı sökeceğim derken kızarıp, morarıyor. Umarım kısa zamanda geçer bu hastalık. Biz de, o da perişan haldeyiz. Zaten huysuzdu. İyice çığırından çıktı çocuk. Sebebini anlayamadığımız ve bir türlü ikna edemediğimiz ağlama nöbetleri geçiriyor. 
Tanrım, biraz sabır!!! :)

16 yorum:

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Çok geçmiş olsun Özge'cim. Çocuklar hasta olunca evin huzuru da kaçıyor :( Uzun geceler bekliyor anneyi babayı. Allah başka üzüntü vermesin. Çocuk, aksıra tıksıra büyüyeyecekler.

Sana da çok geçmiş olsun...

Nazara mı geldiniz bacım!

yaseminkale dedi ki...

ahh bu doktorlar :(. ömründen ömür çalmış... çok geçmiş olsun canım.

hani eskiler demiş ya "çocuğumun hasta olduğuna değil, huyunun değiştiğine yanarım" diye ....
tekrar tekrar geçmiş olsun...Allahım beterinden korusun...

narin dedi ki...

geçmiş olsun özgecim inş çabucak atlatır kuzucuğun

asosh dedi ki...

canım çok geçmiş olsun.Benim Yağmur nazım da zatüreli doğmuştu.Sonrasında bronşilit geçirdi.Doğduğundan bu yana bu illetle uğraşıyoruz.Evde soğuk buhar makinemiz var sürekli çalışıyor.Biraz olsun nefes alışını rahatlatıyor.Ayrıca evde kullanmak üzere bebekler için olan fısfıs makinemiz var.(astım hastalarının kullandığı nefes açıcıları rahat kullanabilmek için eczaneden satın aldık.)Balgam bizde de en sorunlu şey.Bebeğim bir türlü onu çıkaramıyor,kusamıyor çok zor günler geçiriyoruz bizde...şimdi de dişleri çıkmaya başladı ve aynı sorunlar tekrarlıyor canım...Doktorumuzun en önem verdiği şey terlememesi...Üzerinin hemen değiştirilmesi gerekiyor.Bunları neden yazdım onu da bilemiyorum ama çok sıkıldık artık bu hastalıktan.Seninde aynı derdi çektiğini görünce içimi döktüm galiba...neyse bunu yayımlamazsan sevinirim.Diğer bir yorumla sadece geçmiş olsun yazayım san şekerim...

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Bizimki zaten huysuzdu, iyice zıvanadan çıktı. Az kaldı başıma huni takıp ortalıkta gezinmeme. :)

asosh dedi ki...

çokkk geçmiş olsun canım...Bu bronşilit gerçekten illet birşey...Soğuk buhar makinesini tavsiye ederim size evinize hemen alın derim...9 aydır bu hastalıkla uğraştığımız için zorluklarını biliyoruz.Bebişimizi de öpüyoruz sıkmadan tabii...

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Asosh, çok teşekkür ederim. Çocukların hastalığı nasıl yıpratıyor hem çocukları hem de büyükleri değil mi! Küçücük bedenler balgamı atmak için boğuşurken biz sadece bakakalıyoruz onlara. Size de çok geçmiş olsun.

uğurböceği dedi ki...

geçmiş olsun özge..çok üzüldüm :( çocuklar mevsim dinlemiyorlar çabucak mikrobu kapıyorlar.dertlerini anlatamadıkları içinde huysuzlaşıyorlar ozaman benim içim gidiyor :( ne yapacağını şaşırıyor.tabi benim çocuğum yok ama arkadaşlarım kuzenlerimin çocuklarından biliyorum.
Allah yardımcınız olsun canım.İnşallah en kısa zamanda iyileşir ada..

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Çok teşekkür ederim böcüküm... :)

Nazan dedi ki...

Çok geçmiş olsun Özge.Çocuklar büyüyorlarda, nasıl olduğunu bir de annelere sormak lazım.

Nuran Özalp dedi ki...

özgecanım çok geçmiş olsun. ben geç kalmışım bak haberim olmadı. düzeldimi bari şimdi adoş? umarım herşey yolundadır.

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Nazan abla ve Nurancım. Teşekkür ederim ikinize de. Malesef henüz tam anlamıyla atlatabilmiş değiliz hastalığı. Umarım kısa sürede geçer!

Erkİpek dedi ki...

Gecmis olsun ozge anca bugün görebildim yazdığını umarım şimdiye bomba gibi olmuştur Ada. Bizde ateşli kruptan cok çektik bronsiolitin başka bı turu. Gelmiş gecmis ve bir daha gelemeyecek olsun insallah hastalığınız. Öpüyorum kocaman.

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Canım benim, çok teşekkür ederim. Çocukla ne kadar zor oluyor hastalık değil mi? Kendimiz hastalansak daha iyi! Ada şimdi daha iyi sadece biraz öksürük kaldı. Size de geçmiş olsun. Umarım tekrarlamaz hastalıklar da bebecikler rahat bir nefes alır.

KelebekGibi dedi ki...

Allah sifa ve kolaylik versin. Cocuklar hasta olunca insanin hayati sanki aniden basina yikiliyor gibi ama iste hasta olmadanda cocuk büyümüyor, umarim cocuklarimiz gecici basit hastaliklarla atlatirlar hep.

Özge Filiz Karabulut dedi ki...

Kelebek gibi- Teşekkür ederim. Haklısın çocuklar hastalanınca kıyamıyor insan.